Informatii utile despre tamplaria pvc

Informatii utile despre tamplaria pvc

Tamplaria PVC ofera siguranta si securitate, ofera economii mari de energie, are costuri reduse de intretinere, este usor de curatat si este un produs igienic, reciclabil cu impact redus asupra mediului inconjurator, ofera protectie fonica buna, poate fi folosit in orice zona climatica.

Cel  mai important lucru este producatorul si in alegerea lui trebuie sa tinem cont de  vechimea lui, si reputatia de care dispune, deoarece ofera garantia unui produs de calitate.

In alegerea unei tamplarii trebuie sa va axati pe urmatoarele:

Profilul corespunzător

Ce trebuie să știm despre clasa profilelor?

tamplaria pvc

In primul rand trebuie sa stim ca tamplaria pvc se formeaza pe baza unor profile PVC, care pot fi realizate In diferite clase, precum clasa A, B, C, etc, intre aceste clase profilul clasa A  ofera cea mai buna calitate, ca sa se incadrese in aceasta clasa profilul trebuie sa aiba grosimea peretilor exteriori peste 2,8 mm , acest lucru asigura stabilitatea si durabilitatea ferestrelor, precum si o mai buna protectie Impotriva zgomotului si schimbarilor de temperatura.Profile cu pereti mai subtiri, se Incadreaza In clasele B si C, nu mai au o  rezistenta ridicata la deteriorare si pot fi, de exemplu, mai sensibile la fisurare si colturile ferestrelor se pot deforma.

De ce sa alegem tamplaria PVC?

Rezistenta la conditii climatice

PVC-ul asigura o buna rezistenta la atacul bazelor, acizilor neoxidanti, sarii, alcoolilor, grasimilor si uleiurilor minerale. Ca rezultat, profilele PVC-U pentru ferestre se comporta excelent sub majoritatea conditiilor agresive de clima. Aceasta rezistenta rezulta in buna conservare ale culorilor originale si ale proprietatilor fizice.

Protectia la foc

PVC-ul are o buna rezistenta la foc deoarece contine clor. Temperatura ceruta pentru ca PVC-U sa ia foc este cu mult mai mare de 150 grade C decat cea ceruta pentru lemn. Deci folosirea PVC-ului in loc de lemn reduce riscul incendiului si de asemenea viteza cu care se poate propaga. Aceasta combiantie a proprietatilor conduc aplicatiile din PVC spre cea mai buna categorie amaterialelor organice pentru prevenirea incendiilor.

Proprietati antifungicide

Nu permite dezvoltarea mediilor bacteriologice pe acest tip de material, fiind recomandat in spitale,industria alimentara,etc.

Intretinere usoara

P.V.C.-ul  este extrem de usor de curatat, datorita suprafetelor netezi si lipsite de porozitati folosind un detergent usor dizolvat in apa.

Izolare termica

Pierderile de caldura prin ferestre reprezinta 30-40% din totalul pierderii de caldura intr-o casa.

Izolarea fonica

P.V.C. –ul realizeaza o reducere a nivelului zgomotului cu pina la 40 % .

Rezistenta la soc

Aceasta proprietate este data aparent de testele realizate pe profile la temperaturi variate. Aceste teste trebuie sa reproduca cat mai exact posibil constrangerile la care sunt supuse profilele in practica.

Sticla

O alta caracteristica importanta este sticla, in prezent, exista geam termoizolant cu doua sau mai multe sticle, care sunt separate Intre ele printr-un distantier din aluminiu ex. Geamul termoizolant trebuie realizat pe un cadru special din material inoxidabil care reduce pierderile de caldura cu pâna la 10% si reduce fenomenul de condens pe geamuri.

Coeficientul de transfer termic

O intrebare importanta este ce impact are valoarea “U” asupra protectiei termice si confortului dumneavoastra. Valoarea “U” trebuie sa fie calculat pentru Intreaga fereastra, nu doar pentru sticla de exemplu. “U” ne spune cât de multa de caldura “scapa” pe 1m ² de suprafata a ferestrei, astfel cu cat aceste valori sunt mai mici cu atât mai bine.”U” ar trebui sa fie calculat individual pentru fiecare fereastra.

Feroneria

Ofera siguranta si protectie, feroneria trebuie sa fie de calitate ea oferind rezistenta si o utilizare indelungata a tamplariei. Feroneria trebuie realizata din materiale inoxidabile si punctele de inchidere trebuiesc pozitionate la distante care sa ofere functionalitate corespunzatoare..


SEO Powered By SEOPressor